Bæredygtighed, økologi og mig!

Jeg går personligt meget op i økologi, hvorvidt et produkt er bæredygtigt eller ej, og vilkårene for dem der har produceret de produkter jeg køber, dyrevelfærd og klimaforandringer.
Tænk åh tænk hvis man levede i en verden uden børnearbejde, forfærdelige vilkår for de mennesker der producerer mit tøj i Bangladesh, og sprøjtegift. Jeg vil i hvert fald hellere end gerne bruge penge på at støtte økologiske og bæredygtige produkter. Fairtrade, Urtekram, Aarstiderne, Greenpeace, Amnesty – you name it!

En dag slog det mig… Jeg vil bruge alle mine SU penge på at sikre at andre har det godt, ved at være en bevidst forbruger (hvilket jo i virkeligheden også giver mig en bedre samvittighed), for så at gå hjem med min økologiske, fairtrade riskiks og tude når jeg kigger mig selv i spejlet, fordi jeg føler mig tyk. Seriously?! Det. Er. Flot. Nina. 

Hvis jeg skal være ordentlig ved alle i verden, så inkluderer det vel også mig?! Aha. Hvis jeg virkelig tror på at alle mennesker er lige, nytter det ikke med flere daglige svinere til sig selv. Wow. Det virkede næsten for indlysende til at være sandt.

Dog er det stadig noget jeg øver mig i. Jeg kan godt selv høre hvor kliché-agtigt det lyder og “ja-ja-den-har-vi-hørt-før”, men den er svær at huske altid. Så lige reminder (lige så meget til mig selv).

Be good – også overfor dig selv!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s