Jordbær cheesecake

20140628-102904-37744315.jpg

Igår eksperimenterede jeg med at lave en lækker no-bake, protein, skyr, glutenfri, sukkerfri cheesecake.

Den blev altså rimelig god, hvis jeg selv skal sige det!

Du skal bruge:
– 400 gr. dadler
– 200 gr. mandler/hasselnødder
– 4 håndfulde cashewnødder
– 300-400 gr. skyr
– 1 spsk. kokosolie
– 2 scoops vanilje protein eller vanilje
– 1 pose frosne jordbær
– Friske jordbær til pynt
– Lidt citron saft

Obs. Alle tal o.s.v. passer til min kage form, det kan være du skal bruge mere eller mindre, og hvis der er andet du vil putte i – så gør endelig det!

Sådan gør du:

1. Først skal du lade cashewnødderne stå i vand i mindst 3 timer, så de bliver nemme at blende.

2. Når du skal lave bunden putter du ca. 350 gr. dadler i en foodprocessor sammen med ca. 200 gr. mandler/hasselnødder og 1 spsk. kokosolie.
Når du har blendet det, og du har en masse der hænger sammen, putter du det i din springform (tror jeg det hedder), og maser det ned i bunden så det hænger sammen.

3. Så blender du cashewnødderne (som har stået i vand), skyr, vanilje proteinpulver, vanilje, resten af dadlerne (istedet for dadler kan du her også bruge honning eller stevia, vi havde bare kun dadler). Put evt. også lidt citron i. Smag til om det smager som du kan lide det.
Put et lag oven på bunden, men ikke det hele. Brug ca. 2/3. Put kagen i fryseren mens du laver resten.

4. Så skal du blende det hvide lag med de frosne jordbær, så du får det sidste lag. Tag kagen ud af fryseren og put det sidste lag på. Stil kagen ind i fryseren i mindst fem timer.

Voila – jordbær cheesecake.

Den blev en smule krystaliseret, jeg spurgte derfor Umahro, som sagde man kunne (i det hvide og røde lag) putte lechitin (kan fåes i helsekost forretninger) i og blende det sammen med det andet. Det skulle hjælpe! Du kan også prøve og putte flere cashewnødder i. God bagning.

Hurra for sommer og kage!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s