Græskar-boller

IMG_9907.PNG

Det er græskar sæson nu! Jeg elsker græskar og bruger det så meget som muligt.

Heldigvis kan man lave andet end den obligatoriske græskar-suppe (selvom den selvfølgelige også er god).

Du kan for eksempel lave de her lækre græskar-boller.

Lækre og super flotte i farven!

Du skal bruge:
– 1/2 hokkaido græskar
– 1 squash
– 150 gram affedtede mandelmel
– 1-2 spsk. Husk
– 4 æg
– 1 håndfuld græskarkerner
– 1 håndfuld solsikkekerner
– Lidt salt

Jeg brugte et øko græskar, hvilket jeg selfølgelig kun kan anbefale. Hvis du bruger et græskar der ikke er øko, så skær skrællen væk.

Du smider dit græskar, din squash, æg, affedtede mandelmel, husk i en foodprocess og blender. Jeg tilsat også ca. 1,5 dl. vand.

Put dejen i en skål og put kerner og salt i. Rør sammen og du har den færdige dej.

Form til boller og pynt evt. med lidt solsikkekerne.

Bag ved 160 grader i ca. 30-40 min.

Nyd dem!

Advertisements

7 thoughts on “Græskar-boller

 1. Hej Nina. De brød/boller du laver ser virkelig gode ud og det skal prøves. Måske et lidt dumt spørgsmål, men hvad mener du når du skriver affedtede mandelmel? Hvis jeg køber mandelmel, skal jeg så gøre noget ved det inden det bruges? Kh Trine

  • Hej Trine 🙂
   Tak! Jeg køber det i en helsekost… Men du kan også bruge almindeligt mandelmel, der er bare mindre fedt i affedtede mandelmel. Jeg bruger det fordi jeg spiser usandsynlig meget kage haha. Det er fibrene når man har lavet mandelolie, men tror sagtens du kan bruge mandelmel 🙂

 2. Sikke nogle lækre boller. Har netop et græskar liggende, så de skal helt sikkert bages i dag.
  Putter du bare græskaret i blenderen uden det er tilberedt på nogen måder?
  Du må have en dejlig dag og tak for opskrift:)

 3. Pingback: Sundhed | Nina Qittoora

 4. Hej Nina. Ej dine boller ser så utrolig gode ud – nu prøver jeg for 3. Gang, men jeg kan simpelthen ikke får dem til at blive brødagtige i midten indeni bliver de nærmest som mos.. Jeg har givet dem mere varme og længere tid og nu prøver jeg med det man ikke må – hvedemel.. Hvordan er dine i midten? Synes de ser ud som om de er “færdige” og bagt indeni..
  Tak for lækker inspiration.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s