Tro kan flytte bjerge

IMG_8792

Som de fleste af jer ved har jeg tabt 30 kilo.

Det er ved at være en del år siden, min vægt står stille men jeg bliver stærkere.

Jeg vil gerne snakke om tro idag.

Troen på dig. Troen på at du kan. Troen på at DU fortjener det allerbedste.

Som jeg talte om for nylig i BT har mit liv ikke altid været nemt. Min mor fik kræft i hjernen da jeg var syv, min far drak lidt for meget og jeg havde plejefamilier.

Da jeg var 18 var jeg lige flyttet til København. Jeg nød min frihed.

Indtil en dag min verden ændrede sig. Jeg blev voldtaget og det var virkelig traumatiserende. Jeg tror jeg levede i fornægtelse i 1,5 år med overspisning og lidt for meget vin.

Det betød også 30 kilo ekstra.

Hvorfor fortæller jeg det her?

Fordi.

Inderst inde havde jeg troen på mig. Troen på at jeg havde min plads i verden. Troen på at jeg nok skulle komme over det, selvom det var nogle svære år.

Det er hverken synd, hårdt eller forfærdeligt. Det er sådan mit liv har været og jeg er stolt.

Jeg er stolt over at jeg formåede at ændre kurs, da det virkede helt sort.
Jeg er stolt over at jeg sidder her idag.
Jeg er stolt over at jeg kom videre.

Hvordan kommer man videre?

Man tillader det der er, at være der. Også selvom man er lidt fucked i en periode. Det der reddede mig var troen.

Jeg bevarede troen på at det nok skulle ændre sig. Jeg bevarede troen på min ret til at være her i verden. Jeg bevarede troen på at jeg nok skulle komme igennem det hele og en dag forhåbentlig inspirere andre til at finde styrken i dem.

Til dig der sidder derude og tænker at det hele er crap. Måske det er. Men det bliver bedre. Hold ud og bevar troen på dig. Vid du hører til i verden og at verden har brug for lige netop dig.

Du er elsket og du kommer igennem det.

Min historie er som sådan irrelevant. De fleste af os oplever traumatiserende ting i livet. De fleste af os oplever modgang og hårde tider.

Husk at tro kan flytte bjerge.

Advertisements

17 thoughts on “Tro kan flytte bjerge

 1. Dejligt inspirerende indlæg, vil tro på at jeg også kan lykkedes!
  Det med overspisning, jeg tænker tit over hvad der skal til før man overspiser, jeg håber at du forstår ;). Personligt begynder jeg at tænke meget over min krop, mad og om jeg spiser for meget når jeg har det dårligt på andre måder.
  Men selve det at overspise! Hvad skal der til før det bliver til overspisning?
  Det at spise for meget er på en måde blevet en frygt for mig.

  Kh Emilie

  • Hej Emilie
   Overspisning for mig handlede om at jeg ikke lyttede til min krops signaler om sult, tørst osv. men at jeg spiste og spiste på baggrund af at jeg ikke kunne holde ud at være til. Jeg brugte mad som flugt. Jeg kan ikke fortælle dig hvad det handler om for dig, men hvis du er i tvivl så tal med nogen om det. Enten professionelle eller nogen der er tæt på dig. Knus

 2. For pokker også allersmukkeste Nina- det her er både det værste og det bedste jeg har læst i dag! Og ja- jeg stortudede, hulkede over den historie du her deler.
  Det var fanden tage mig både synd, hårdt OG forfærdeligt. Det der skete dig som nyankommen til en anden by. Møg hamrende uretfærdigt!
  Det var det værste!

  Du kan med sindsro være stolt over at du formåede at ændre kursen, at du er her i dag og at du kom videre og at du har opnået SÅ meget siden- dengang. Det er det bedste. Du er pisse sej. Stort kram til dig 🙂

 3. Kære Nina

  Først og fremmest – Hvor er du bare sej og inspirerende!

  Genkender så meget af det du skriver, og lige nu har jeg brug for at vide at det kan lade sig gøre! At bevare troen på, at overspisninger ikke er vejen frem. At disse ‘nødløsninger’ kun tilfredsstiller i et kort sekund, men det kun gør mig mere deprimeret i det lange løb.
  Hverdagen kører derudaf, og man glemmer at mærke.

  Så egentlig bare tak for lige at bringe mig ‘ned’ på jorden igen, og få mig til at tro på, at det er muligt ❤

 4. Pingback: Bæredygtigt vægttab | Nina Q

 5. Pingback: Overvægtige skal tage sig sammen  | Nina Q

 6. Du er et smukt og dybt menneske Nina. Man kan mærke det i teksten du skriver, og se det i dit blik. Du er unik! Verden har om nogen brug for dig.

  Det er modigt og stærkt at du deler din historie- det er ikke nemt at stille sig i en så sårbar position. Jeg ved at det er grænseoverskridende og hårdt, at sige at noget er synd og forfærdeligt, for en selv. Også selvom man ville være den første til at sige det, hvis det var en anden det handlede om. Men det er altså okay, at anerkende det forfærdelige i en traumatisk oplevelse man selv har haft. knus, skulderklap og solskin på din vej, fra Sarah

 7. Pingback: Kan man tabe 30 kilo ved at gå en tur? | Nina Q

 8. Super livsbekræftende at du deler dette. Mænd bør, fra de er helt unge, lære at nej betyder nej. Jo flere kvinder der taler ud om dette, jo nemmere bliver det at dele hvor ondt det gør når det sker. Stort klap på skulderen herfra

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s