Brug tid på andet end vægttab

   
Måske vægttab handler om helt andre ting end kost og motion. Måske det handler om at du ikke skal bruge så meget energi på det.

Da jeg startede med at tabe mig havde det ikke noget med vægttab at gøre. 

Jeg startede med at ville have en anden følelse i kroppen, og gik derfor en tur hver aften før jeg skulle sove. Det resulterede i at jeg ikke drak 1 flaske vin for at kunne sove. Jeg sov bedre. Jeg vågnede med mere energi og var i stand til at træffe bedre valg. 

Men udover det fyldte det ikke så meget og jeg tror det faktum at jeg aldrig har været på en “vægttabsmission” har hjulpet mig.  

Når det er i dine tanker hele tiden fylder det ekstremt meget. Jeg har prøvet at være der hvor det fyldte alt. Det gjorde mig bestemt ikke glad!

Det er lidt ligesom at have et sår man bliver ved med at pille i. Der er større risiko for at der kan gå betændelse i, det tager længere tid at hele og der kommer højst sandsynligt ar.

Når det fylder er der større risiko for at du falder i. Hvis man bruger mere tid på andre ting end vægttab, er min påstand at man får et lettere og længerevarende vægttab.

Hvis det fylder meget (for meget) kan du måske tage en 2 min. snak med dig selv:

  • Hvorfor fylder det?
  • Hvad får du ud af det? 
  • Gavner det?  
  • Hvis nej… Gør noget andet. 

Du kan ændre din strategi og arbejde koncentreret med dine vaneændringer 1 gang om ugen i 30 min. og ellers lade det ligge. Tage op til revurdering hvis det du har gjort denne uge har virket, hvis ja fortsæt, hvis nej gør noget andet.
Måske det virker! 

Livet er mere end vægttab og sundhed. 

Sundhed er for mange et mål i sig selv, men måske det ikke behøver være det. For livet er jo så mange ting! 

Vil du gerne lære at mærke mindre efter? Så læs med her.

God dag venner! 

Advertisements

3 thoughts on “Brug tid på andet end vægttab

  1. Det gav mig noget at tænke over. Vægt, vægttab og tal betyder af en eller anden grund meget for mig. Jeg synes bare det fylder for meget, og det er egentlig dumt, når det, jeg stræber efter, er at jeg skal have, ligesom dig, en god følelse i kroppen og have det godt med mig selv!

  2. Hej Nina – jeg kom til at tænke på, at jeg synes det var ret paradoksalt, at du skriver, at du aldrig har været på en ‘vægttabsmission’. Hvordan hænger det sammen med, at du også på instagram skriver, at du gik meget op i hvor lille din talje eller overarme eller æblekinder var? Du skriver, at du gerne ville have en anden følelse, men det lyder meget som om, det var en følelse, der ville komme af et vægttab. Og at det derfor jo var vægttabet, du prøvede at opnå. Når man har læst med længe, virker det først, som om, at du har fundet balancen, da du kom ud på den anden side af vægttabsmissionen. Er ikke sikker på, jeg forstår det (paradoksale i det du skriver)! 🙂

    • Det kan jeg godt se ikke er helt tydeligt. Det var faktisk først efter jeg havde tabt mig og jeg var normalvægtig at tankerne omkring idealer osv. begyndte at dukke op. Da jeg tabte mig havde jeg det slet ikke i tankerne. Det var noget der kom efterfølgende, da tankerne omkring sundhed tog lidt overhånd og fyldte meget. Håber det giver mere mening for dig nu 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s