Jeg er mit før billede


Jeg ved før/efter billeder er populære. Jeg har også lavet nogle. Men sådan har jeg det ikke længere. 

Sådan så jeg ud da jeg var større. Det er ikke mit før billede. Det er stadig mig. Det er stadig min krop, også selvom den ikke ser sådan ud længere. 

Der ligger så meget skam i at være overvægtig. Jeg fik en del kommentarer “du har sådan en smukt ansigt” “hvis du bare lige tabte dig 10-15 kilo ville du være super flot”. Da jeg tabte mig fik jeg af vide hvor flot jeg var blevet, som om jeg var grim før.

Det gjorde ondt. Det gjorde pisse ondt. Jeg vidste godt selv at jeg havde taget på. Jeg skammede mig nok. 

Det er måske lidt mærkelig når jeg er personlig træner, tænker du? Men jeg tror simpelthen ikke på at skam og selvlede har ført til positive succesrige oplever og varige forandringer.

Jeg vil gerne opfordre til at have det godt, uanset hvad vægten siger. Vægt og størrelse er aldrig noget man skal skamme sig over. Skam har sjældent ført til mere selvkærlighed og livsglæde. Tværtimod. 

Det er helt okay at sige ellers tak til andres bullshit. Vid at det er ikke har noget med dig at gøre, men andre menneskers issues. Så bare sig ellers tak, klap dig selv i måsen og nyd solen! 

Advertisements

3 thoughts on “Jeg er mit før billede

  1. Hvor er du sej, Nina.
    Som kommende psykolog er jeg meget optaget af det med, hvordan man kan komme til at fodre uhensigtsmæssige ideer, uden at ville det. F.eks. har min mor altid været overvægtig og været meget opmærksom på, at jeg ikke skulle blive det og få et dårligt forhold til mad, ligesom hende selv. Og når jeg så syntes, jeg var tyk (hvalpefedt!), så sagde hun, at hun gerne ville hjælpe mig med at tabe mig, hvis jeg ville det. Så jeg har hele tiden troet, at hun syntes, jeg trængte til at tabe mig, og det fik mig til at overspise i skjul som barn. Og først nu har jeg set, hvordan det hænger sammen! Hun har aldrig syntes, jeg skulle tabe mig – hun ville bare så gerne hjælpe mig. Hvad jeg egentlig havde brug for at vide, var, at jeg var præcis som jeg skulle være. Og det ved jeg nu! Det er jo bare både skørt, ærgerligt og fantastisk.

    Lige netop dét er du bare så god til at formidle. Jeg nyder at følge dig!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s