Når tyndhed er målet


Forleden dag snakkede jeg med min kæreste om det at være tynd… Altså som mål. Det var en længere snak om hans og mit syn på sundhed, min rejse, sundhedsbranchen og hvad jeg nogle gange synes er svært…

Jeg synes til tider det er svært at være i en branche hvor idealet enten er tyndhed, stærkhed eller en ekstrem kombination af de to.

Jeg har været tyndere end jeg er nu. Dengang jeg trænede 2 gange om dagen, var bange for kulhydrater og hadede min krop. 

Jeg havde tabt mig en del kilo, men pludselig var ingenting godt nok. Jeg tror at være overvægtig symboliserede en rigtig forfærdelig tid for mig, en tid fyldt med skam over en voldtægt, skam over at drikke, skam over at overspise og at jeg trækkede mig fra verden. 

En tid jeg skulle væk fra og aldrig tilbage til.

Så da jeg blev normalvægtig var det heller ikke nok. Ingenting var godt nok. Jeg havde de vildeste træninger, men græd fordi jeg ikke følte det var godt nok. 

Måske du kender det? 

Da jeg blev syg for 2 år siden kunne jeg ikke træne så hårdt, jeg har ikke kunne det lige siden. Det har faktisk været en velsignelse! 

Jeg har skulle lære at være frem for at gøre. Jeg har skulle lære at stole på jeg er god nok som jeg er. Det har været en kæmpe gave. 

Ikke at sige sygdom bare er godt, men det gav mig en brat opvågning. 

Idag træner jeg mellem 2-5 gange om ugen, alt efter energi niveau og lyst. Det virker for mig. Jeg har en stærk krop på trods af sygdom. Jeg respekterer min krop og hvad den kan og ikke kan. 

Jeg vejer mere end da jeg var tyndest. Jeg er sundere, stærkere, har ikke migræneanfald, er stolt fremfor at hade mig selv. 

Dét er min krop når den er sund og stærk. Alle ser forskellige ud! Nogle er super slanke, nogle har sixpack, nogle har ikke… 

Alt er så okay!

Jeg tror at det bliver nemmere at være sund når man ikke tænker at den fysiske udformning på kroppen = sundhed. 

Sundhed er mange ting. For mig er sundhed ikke lig med afsavn og selvhad… Så er det faktisk meget fint at jeg vejer mere. Fuck vægten! 

Det er hele mig der betyder noget. Ligesom det er hele dig der betyder noget. Ikke kun et ideal eller udseende. 

Måske du kan gøre det nemt at være sund ved at fjerne en forventning om en speciel måde at se ud på, men vær undersøgende overfor hvordan din krop ser ud når den er sund!

Husk. Du gør det skide godt!

Advertisements

One thought on “Når tyndhed er målet

 1. Kære Nina.

  jeg kan desværre ikke kommentere – igen 🙂 for jeg kan ikek huske password, og jeg skal nå dit og dat 🙂 MEN JEG VIL BARE SIGE, DET ER DEJLIGT AT LÆSE DINE BLOGS.

  Hjerte-energi herfra til dig, tak for at udtrykke hvad jeg ofte føler 🙂

  Vi er aldrig alene 🙂 Mvh Hanne

  Den 22. juni 2016 kl. 04.59 skrev Nina Q :

  > NinaQ posted: ” Forleden dag snakkede jeg med min kæreste om det at være > tynd… Altså som mål. Det var en længere snak om hans og mit syn på > sundhed, min rejse, sundhedsbranchen og hvad jeg nogle gange synes er > svært… Jeg synes til tider det er svært at være i en br” >

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s