Et liv med smerter


Jeg har levet med daglige smerter i 10 år.

På grund mine hypermobile led falder min krop ofte sammen. Jeg går tit med mine krykker da de aflaster en del og hjælper mig på dårlige dage. Jeg synes det er super interessant med smerter. For hvordan lever man med det?

Der er selvfølgelig smertestillende som kan være så fine i situationer hvor det er virkelig slemt. 

Men hvad ellers? 

For mig virker bevægelse indtil jeg fysisk ikke kan mere. At bevæge mig dagligt hjælper utrolig meget på mit humør, hvilket hjælper mig til bedre at kunne overskue smerterne og hele situationen.

Når jeg ikke kan træne med vægte gør jeg noget andet. For mig er det blevet en mission at finde ud af hvordan jeg altid kan bevæge mig. Svømning. Pilates. Gåture. Vægte. Dans. Der er så mange måder at bevæge sig på og ofte kan man finde en måde der styrker fremfor nedbryder hvis man er lidt kreativ. 

Det handler for mig om at lege detektiv, være undersøgende og finde den måde jeg så kan bevæge mig. Det hjælper utrolig meget om at se muligheder fremfor begrænsninger (ja-hat ftw!). 

Det hjælper mig at meditere. At trække vejret. At arbejde psykisk med at acceptere min situation og øve mig i at rumme. Der er dage hvor det hele er lidt pøls og jeg er bange for hvordan jeg kan klare det hele… men det er nemmere når man ikke er bange for de følelser men accepterer at det så er det man oplever.

Det hjælper at minde mig selv om de ting jeg kan og gør. Ressourcestyrkende synes jeg beskriver min tilgang bedst. Det handler om generelt at finde frem til de styrker der er, og kaste en masse glimmer  støv på det. 

Så er der dage hvor det eneste der hjælper er en lang lur på mit varmetæppe og Niclas’ fantastiske rummelighed, kærlighed og kys.

Når man lever et liv med funktionsnedsættelser kan man nemt sammenligne sig med andre der har en rask krop og synes at man burde gøre mere. Glimmerstøvet frem igen, fokusér på det du gør og kan! Og så kast det glimmer som var der ingen dag imorgen.

Alt det her gælder ikke kun ved smerter og funktionsnedsættelser, men også generelt. Det handler om at du bygger dig selv op fremfor at bryde dig selv ned! 

Hvis du vil læse mere kan læse en spændende artikel om smerter, så læs videre her.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s