Er du i tvivl?


Den dag idag har jeg et liv som jeg virkelig elsker og holder af. Men sådan har det ikke altid været. I mange år skammede jeg mig. Jeg havde mareridt. Jeg følte mig alene. Jeg mistede livsmod. Jeg ønskede ikke at leve. Jeg blev voldtaget. Av. Jeg fik også hjælp. Det har været helt essentielt for at jeg kunne få det bedre. Hjælp og støtte. 

Efter overgrebet skete og jeg løb væk, så stod jeg på gaden og vidste ikke hvad der var sket. Jeg var i tvivl. For det skete ikke i mørk gyde af en mand jeg ikke kendte. Jeg kendte ham. 

Jeg mødtes med min søster og hendes kæreste som tog mig med hen til Center for voldtægtsofre. Også selvom jeg havde svært ved det og ikke ville, for så var det pludseligt virkeligt. De insisterede kærligt med muligheden for at vi altid kunne gå igen og jeg gjorde det. 

Jeg blev undersøgt, fik slået fast at jeg havde været ude for et overgreb og fik et tilbud om hjælp. Psykologhjælp. 

Mange voldtægtsofre tvivler. Mange ofre skammer sig. Mange ofre deler det ikke med nogen og ender alene med tvivlen, skammen og skylden. Det håber jeg så inderligt vi kan få lavet om på. Det er nemlig hverken din skyld eller skam! 

Vidste du f.eks. at der i 2016 blev anmeldt 744 voldtægter. Tallet vurderes til at være omkring 4.700. Hvis ikke mere. For man ved det ikke præcist, da ofre ofte ender alene. Størstedelen af voldtægter bliver begået af en man kender i forvejen. 

Jeg var heldig at have nogen der kærligt tog mig under armen og insisterede på at jeg fik den hjælp jeg havde brug for. Hvis du sidder alene og er i tvivl, så håber jeg at dette kan være en kærlig men insisterende under-armen-støtte ❤️ For du fortjener så meget kærlighed, støtte og hjælp. 

Du er ikke alene. 

Der er 9 centre for voldtægtsofre på hospitaler rundt om i hele landet. Man kan få hjælp på centrene både lige efter overgrebet, og hvis der er gået måneder eller år. Man behøver hverken anmelde sin oplevelse til politiet eller have en henvisning fra lægen, og hjælpen koster ikke noget. Du er ikke alene i det her. Livet kan blive godt igen, men det kræver at du får den hjælp du har brug for. 
Alt kærlighed og støtte til dig ❤️
Læs mere her.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s