Bevægeglæde og sundhed

Idag fik jeg den her fantastiske besked fra en tidligere deltager om hendes oplevelser på et af mine hold.

Bevægeglæde handler om at skabe kropslig nærvær, give tankerne om burde og skal en pause, se nye bevægemuligheder og måske få en ny forståelse for dig og din krop.

Vi har arbejdet med blid bevægelse, stræk, dans, styrke, leg, refleksion og afspænding. Jeg kalder det for terapi gennem bevægelse for vi kobler vores kropslige oplevelser med refleksion. En kropslig bevidstliggørelse og forståelse for hvem du er, og hvad du har brug for.

Idag skrev hun følgende:

“Jeg har lige haft min første mandag aften i otte uger uden at kunne tage afsted til Ninas bevægeglædehold. Det er både lidt øv, fordi jeg bare har lyst til at forsætte, og samtidigt er det helt fantastisk, fordi de sidste otte mandage hos Nina har ændret mit syn på og min følelse af at bevæge mig fuldstændigt. Jeg har som så mange andre brugt bevægelse som noget, der skulle gøre mig sundere, tyndere og stærkere, og har glemt at mærke efter, om det overhovedet var rart eller godt for mig at løbe den tur eller lave alle de lunges. Jeg har en krop med gigt og et opereret knæ og har tænkt, at jeg bare skulle knokle på, så den blev stærk og ikke hæmmede mig på nogen måde. I den higen efter frihed og styrke har jeg lige netop følt mig hæmmet, forpligtet og begrænset, fordi min krop ikke har makket ret eller kunne følge med mit hoved. Det har Ninas bevægeglædehold hjulpet mig til at ændre. I stedet for at jorde hen over min krop med en damptromle og køre den fuldstændig død, så har Nina lært mig at gå ind i min krop og mærke, hvad den kan og har lyst til lige netop i dag. I stedet for at være ærgerlig over ikke at kunne løbe eller lave mavebøjninger har hun fået mig til at tænke på, at jeg måske i stedet bare kan gøre nogle helt andre ting. Jeg kan danse og hoppe rundt, og på den måde have det vildt sjovt samtidigt med, at jeg har optur over at få bevæget mig og får holdt mig sund, som jeg har lyst til. Motion og bevægelse har ikke kun én form og det skal ikke være en skide sur pligt, som man bare skal igennem. Det skal ikke kun være en svedig og alt for hurtigt cykeltur på job, fordi man er kommet for sent ud af døren. Nej – det skal bruges til at få det ægte Nice, og det er Nina bare så mega god til at formidle og få en til at føle igennem hendes undervisning og hold. Det fede ved bevægeglædeholdene hos Nina er blandt andet at få lov at reflektere over det, jeg mærker og føler, når jeg bruger min krop. Det er som om, jeg har givet min krop et sprog, eller at jeg har lært at tale med den, og vi er blevet et makkerpar istedet for modstandere. Nu hvor vi taler sammen og taler samme sprog, så forstår vi hinanden og har det meget bedre sammen min krop og jeg. Det er fanme fedt. I aften skal jeg til dans for første gang. Totalt grænseoverskridende og skørt, men min krop har faktisk vist sig at kunne danse uden at få ondt, og den siger, den ret godt kan godt lide det, og så er det sgu en hel del sjovere end at tælle kalorier på en stepmaskine. Bevægelse og træning har altid været skide surt for mig, men ikke en eneste gang har jeg haft lyst til at blive hjemme fra Ninas hold, fordi jeg ikke skulle leve op til noget eller nogen hos hende. Jeg skulle faktisk bare lytte til og mærke min krop. Den lektie har jeg nu lært at tage med mig i min egen træning. Jeg laver det min krop kan og har lyst til, fordi det gør mig glad og gør mig godt. Og jeg har aldrig bevæget mig så meget som nu. Det er sgu lidt pudsigt, og alt for mega fedt! Tak Nina.”

Jeg elsker at være med til at skabe et rum hvor man kan få lov til at undersøge, lege, opdage og få et endnu bedre forhold til sin krop.

Kroppen er din ven, din makker. Husk det.

Jeg tænker snart at lave en workshop. Hvis du vil med så send en mail til qittoora@gmail.com.

Møz!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: